Kolekcje noży
Akcesoria do ostrzenia noży
Akcesoria do ostrzenia noży
Let customers speak for us
      ULUBIONE PRZEZ SZEFÓW KUCHNI
      UŻYWANE I DOCENIANE PRZEZ TYCH, KTÓRZY GOTUJĄ NA CO DZIEŃ.
    
    With ergonomic handles, razor-sharp blades, and a 10-year warranty, DACOBI knives are built to make every meal feel meaningful — and every cut effortless.
Dobrze pielęgnowany nóż Posłuży ci przez całe życie
Regularnie używaj osełki
Temperówka nie ostrzy, tylko wyrównuje krawędź, dzięki czemu ostrze dłużej pozostaje ostre.
Nie myj noży w zmywarce
Przedłużysz w ten sposób żywotność swojego noża!
Utrzymuj go w suchości
Po umyciu od razu wytrzyj nóż. Wilgoć z czasem szkodzi stali i rękojeści.
Przechowuj prawidłowo
Trzymaj noże w drewnianym bloku, na magnetycznej listwie lub w etui. Dzięki temu unikniesz uszkodzeń i wypadków.
Wybierz właściwy nóż do właściwego zadania
Nóż do filetowania służy do filetowania, a nóż szefa kuchni to narzędzie uniwersalne. Chroń ostrze i rękojeść, wybierając nóż odpowiedni do twoich potrzeb.
Używaj odpowiedniej deski do krojenia
Drewno lub plastik chronią ostrze. Unikaj twardych powierzchni (szkło, ceramika, kamień), które szybko je tępią.
 
  
 
  
 
  
 
                   
                   
                   
                   
                   
                   
                   
                   
                   
                   
                   
                   
                   
                   
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
      
     
      
     
      
     
      
     
          
         
 